Ingredienser

800 g lammebryst eller 400 g renskåret lammekjøtt
1 pastinakk
1 liten sellerirot
1/2 kg løk
1/2 kg poteter
1/2 lite blomkålhode
1 bunt persille
1/2 liter buljong, hjemmelaget eller av terning
salt
5 hele hvitpepperkorn
1/2 dl finklippet persille

Tilberedning

Skjær kjøttet i jevne stykker. Skrell og rens rotfrukter og blomkål. Skjær rotfruktene i biter.

Legg kjøtt og rotfrukter (ikke blomkålen) lagvis i gryte. Hakk persillen og strø den over.

Hell på så mye buljong at det dekker ingrediensene. Ha i salt og pepper.

La retten småkoke under lokk ca 1 1/2 time, eller til kjøttet er mørt. Del blomkålen i buketter og legg dem i gryten. La dem koke med knapt 5 minutter.

Smak til og strø over persille.

Server retten fra gryten.

(Besøkt 208 ganger, 1 besøk i dag)