Ingredienser

5 dl skummet melk
75 g smør
50 g gjær
2 ss mørk sirup
1 ss salt
1 l sammalt hvete, grov
2 dl sammalt hvete, fin
2 dl hvetemel

Tilberedning

Varm melken til fingervarmt. Tilsett smøret. Smuldre gjæren i en bolle og løs den opp med deigvæske. Tilsett resten av deigvæsken, salt m.m.

Bland inn melet, først det grove. Kna til en jevn og blank deig. La deigen få heve under klede i bollen, ca 30 minutter.

Ha deigen på bakebordet og kna den godt sammen. Del i to like emner og form dem til flate, runde kaker. Lag hull i midten og stikk i kakene med en gaffel. Kakene legges på smurte bakeplater og får etterheve ca 30 minutter.

Stek brødene midt i ovnen ved 200 C ovnsvarme, ca 30 minutter. Pensle dem med vann. La grahamkakene avkjøles på rist under klede.

(Besøkt 82 ganger, 1 besøk i dag)