Ingredienser

800 g fiskefilet med skinn
olje
smør
salt og pepper (hvit)

Saus
4-5 melne nypoteter
2 sjalottløk
1 hvitløkbåt
smør /olivenolje
4 dl fiskekraft (ev. kylling)
salt og pepper
1 beger karse (ev. litt gurkemeie)

Tilberedning

Kok så mye gode nypoteter at alle blir mette! Skrell og finhakk potetene og løken til sausen. La det frese i smør et par minutter uten å ta farge. Press i hvitløk. Slå kraftene over og la det trekke i minst 10 minutter. Bland sausen og passer den gjennom finmasket sikt. Hakk i karsen og sett ev til litt gurkemeie. Visp forsiktig oljen ned i sausen og smak til med salt og pepper. Skrap skinnet og lag snitt i skinnet. Stek fisken i olje og smør over middels høy varme på skinnsiden. Ha den over på varme tallerkener sammen med nytrukket og dampende små nypoteter. Hell på sausen og gi det hele et ekstra karsedryss.

(Besøkt 102 ganger, 1 besøk i dag)