Ingredienser

1 kg fiskefilét
500 g reker
1,5 kg blåskjell
1 løk
1 purreløk
1 gulrot
1 squash
1 selleristilk
50 g smør
2 hvitløkfedd
2 fiskebuljongterninger
2 dl tørr hvitvin
3 ss tomatpuré
2 bokser hermetiske tomater, knuste
1 g safran
1 ss provencalsk urtekrydder eller timian
½ ts cayennepepper
1 sjalottløk
salt
pepper

Tilberedning

Bland fiskebuljongterningen med 1,5 liter vann og halvparten av vinen. Kok opp. Skrell og skjær i små biter løken, det hvite på purreløken, gulrot, squashen og selleri.

Smelt smør i en kjele, legg grønnsakene og hvitløken oppi. Krydre. Hell i tomatboksen og fiskebuljongen. Kok under lokk i ca 30 minutter. Smak til med mer krydder, hvis det er nødvendig.

Skrell og hakk sjalottløken, legg den i en vid kjele med litt smeltet smør. Hell på resten av vinen, ha på pepper og la det koke under lokk et par minutter.

Legg i blåskjell, la det koke kraftig under lokk et par minutter til de åpner seg. Ta dem forsiktig opp, hell over sjyen fra blåskjell i kjelen med fiskesuppe. Pass på at det ikke kommer med sand fra blåskjellene, det samler seg ofte i bunnen av kjelen. Skjær fisken i porsjonsbiter, legg dem ned i gryten og kok forsiktig noen minutter, til fisken er nesten ferdig.

Legg i blåskjellene og de rensede rekene, la det få et oppkok. Server umiddelbart, gjerne med godt brød.

(Besøkt 108 ganger, 1 besøk i dag)