Ingredienser

60 g Torskefilet
1 ts Salt
2 Egg
2 ss Hvetemel
2 dl Kremfløte
1 Gulrot
1 Potet
1 ts Hvit pepper
6 ss Dill, frisk
Smør
Olje

Remo :
1 Fennikel
2 Gulrøtter
1/2 Blomkål
3 dl Rapsolje
Smak til Salt og nykvernet pepper
2 Eggeplommer
1 ss Sennep
4 ss Eplecidereddik
20 g Sukker
5 g Syltede agurker
4 ss Kjørvel, frisk

Tilberedning

Skjær helt avkjølt torskefilet i stykker på 4 x 4 cm. Legg fiskebitene i en kjøtthakker eller foodprocessor og hakk grovt. Legg farsen over i en bolle og rør den seig med salt.
Tilsett egg, mel og fløte i flere omganger. Rør godt til farsen har passende konsistens.
Skrell gulrot og potet. Riv dem fint. Press ut væten av grønnsakene og rør massen inn i fiskefarsen. Tilsett dill og pepper.
La farsen hvile kjølig cirka 30 minutter. Stek frikadellene i like deler smør og olje.

Servér nystekte fiskefrikadeller og remo. Ønskes en kraftigere middag, kan det serveres kokte poteter til.

Framgangsmåte Remo :

Skyll og klargjør grønnsakene. Riv det ytterste av blomkålen på den grove siden av et rivjern.
Ha i en bolle.
Hakk resten av blomkålet og grønnsakene i terninger. Legg dem i en kasserolle med olje, salt, pepper, sukker og eddik. Damp grønnsakene møre under lokk i 3-4 minutter. Rør rundt et par ganger så grønnsakene blir jevnt dampet. Ta kasserollen av varmen.

Mens grønnsakene avkjøles, lager du majones. Visp eggeplommer, sennep, eddik, salt og pepper hvitt i en kjøkkenmaskin. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du pisker godt, så mayoen ikke skiller.
Når oljen er tilsatt, justér smaken med litt salt, pepper og en skvett eddik.
Vend de dampede grønnsakene, revet blomkål og hakket, syltet agurk i majonesen.
Rør til slutt inn hakket kjørvel.

(Besøkt 88 ganger, 1 besøk i dag)