Ingredienser

900 g filetert hyse (kolje)
5 ts salt
2 ss potetmel
10-12 dl kald melk
1/2 ts muskatblomme
1/2 ts glutamat

Tilberedning

Mal fisken på kvern to ganger med salt og en gang med potetmel til farsen er seig. Om kvernen har store hull, må du male fisken flere ganger.

Arbeid fiskefarsen godt sammen, og spe langsomt med melk. Bruk ikke for mye melk hver gang, ca 2 ss er nok, og arbeid deigen godt sammen mellom hver speing. Stå så kjølig som mulig, så unngår du at deigen skiller seg om det er varmt og den blir overarbeidet. Tilsett krydderet.

Tøm deigen i to smurte former, og dunk dem godt mot bordet så det ikke blir sprekker eller huller i puddingen, og glatt til på toppen med en våt slikkepott.

Kok fiskepuddingen i vannbad i stekeovnen ved 175-200 grader i 3/4 til 1 time. Vannbadet skal ikke boblekoke, for da hever puddingen seg for mye. Du kan, om du synes det er enklere, sløyfe vannbadet og sette formene rett i ovnen på ca 150 grader. Hvelv puddingen forsiktig ut på et varmt fat og server med reker og grønn asparges.

(Besøkt 464 ganger, 1 besøk i dag)