Ingredienser

1 ½ kg renset fisk eller fiskefilet, minst 2-3 slag
saft av 1 ½ sitron
200 g løk
1 hvitløkfedd
300 g poteter
200 g gulrøtter
300 g tomater
10-12 stilker bladpersille eller vanlig persille
10 stilkselleriblad
1 laurbærblad
salt
nykvernet pepper
4 ss olivenolje

Tilberedning

Skyll fisken i kaldt vann. Tørk den og skjær den i munnfullstore biter. Legg fisken i en bolle og drypp på 2-3 ss sitronsaft. Sett fisken i kjøleskapet.

Skrell løk, hvitløk, poteter og gulrøtter. Finhakk hvitløken og skjær resten i biter. Drypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger. Skyll og tørk persille og selleri og hakk bladene fint.

Legg grønnsaker, persille og selleri lagvis i en stor kasserolle. Tilsett laurbærblad og litt salt og pepper. Drypp på oljen og hell på ca 1 liter vann, eller så mye at det dekker. Kok opp, demp varmen og kok grønnsakene på svak varme under lokk i 30 minutter.

Tilsett fisken og kok videre på svak varme i ca 15 minutter, eller til alt er gjennomkokt. Tilsett litt varmt vann om nødvendig.

Ta opp fisk og grønnsaker med hullsleiv og legg dem på varmt serveringsfat. Sil kraften og smak den til med salt, pepper og rikelig med sitronsaft. Server kraften for seg i porsjonsboller.

Du kan sette en spiss på suppen ved å drysse litt hakket mynte over fisken like før servering.

(Besøkt 92 ganger, 1 besøk i dag)