Ingredienser

1,5-2 kg renskåret fiskefilet eller renset hel fisk
1,5 liter fiskekraft eller vann
5 ss olivenolje
1 ts salt
6 små skrelte poteter
4 små skrelte gulrøtter
2-3 stilker stangselleri i biter
4-5 skrelte små løk
3-4 stilker persille
Avgolemonosaus:
2 egg
saft av 1 1/2 sitron

Tilberedning

Kok opp fiskekraft, olje og salt. Ha i poteter og grønnsaker og kok i 15 minutter. Legg i fisken, kok sakte opp, trekk kasserollen til side og ta av skum på overflaten. La suppen trekke på svak varme i 15 minutter. La kasserollen stå i 5 minutter. Ta fisken forsiktig opp og legg den og grønnsakene på serveringsfat eller tallerkener. Hold det varmt.

Pisk sammen egg og sitronsaft. Tilsett 2 dl varm fiskekraft mens du pisker kraftig. Ha blandingen tilbake i suppen mens du rører hele tiden. Varm opp suppen under omrøring, men la den ikke koke, da skiller den seg. Smak til med salt og pepper. Server suppen ved siden av fisken og grønnsakene.

(Besøkt 82 ganger, 1 besøk i dag)