Ingredienser

Fiskesuppe :
* 1 løk
* 1-2 gulrøtter
* rotselleri
* purre
* 2-3 sjampinjonger
* 1/2 dl olje
* 1 1/2 dl fløte
* 200 g smør
* salt og hvit pepper
* blåskjell
* sei,laks,steinbit og Kamchatka-krabbe
* persille

Fiskekraft :
* 1,5 – 2 kg fiskeavskjær (ryggben av sei, fiskehode mm)
* grønnsaker (selleri, løk, det hvite på purren, krydderblanding til f.eks blåskjell)

Tilberedning

1. Fiskesuppe Finhakk 1 løk
2. Skjær opp gulrøttene og rotselleri i fine strimler i 5 cm lengder
3. Skjær opp purre og sjamoinjong i tynne skiver
4. Grønnsakene blancheres i 1/2 dl olje på kraftig varme til de får en myk konsistens
5. Tilsett fiskekraften, og kok opp. Tilsett gjerne kraft fra hermetisert blåskjell. Smak til med salt og hvit pepper
6. Lag en jevning av fiskekraft og maisenna og tilsett dette i kraften under omrøring. Finn en passe konsistens.
7. Skjær opp fisk i passe store terninger (sei, laks, steinbit). Sett fisken i den kokende suppen.
8. Kok opp fløte og tilsett smør.
9. Hell fløten i fiskekraften under omrøring. Etter at fisken har kokt/trekt i suppen i 10 min er den klar for servering

1. Fiskekraft Dekk fiskeavskjæret med kaldt vann. Tilsett grønnsaker
2. Kok opp og skum av med jevne mellomrom.
3. Småkok i 1/2-time og sil av slik at kraften er for seg selv
4. La kraften avkjøles slik at evt. grums går ned til bunnen

1. Legg 4-5 blåskjell i bunnen av en forvarmet suppetallerken
2. Legg krabbe over blåskjellene og hell over fiskesuppen
3. Dryss på litt hakket persille og server.

(Besøkt 303 ganger, 1 besøk i dag)