Ingredienser

4 fjellørreter
2 ss klaret smør el. olje
Salt
Pepper
2 dl rømme
ca 1/2 dl fløte

1 liten bunt gressløk
1 slangeagurk
2 ss rødvinseddik
2 ss sukker
4 ss vann
1/2 ts salt
Hvit pepper

Tilberedning

Filetér fisken. Smør langpanne med smør/olje og legg filetene med skinnsiden ned. Salt og pepre på kjøttsiden, og stek i ovn på 225°C i 2-5 minutter. Fjern skinnet før du serverer (det skal gå lett av i en håndvending). Rømme og fløte kokes opp i panne og får koke inn til passende konsistens. Finhakk gressløk og dryss den over sausen like før servering. Agurk skjæres i tynne skiver, f.eks. med ostehøvel. Bland laken av rødvinseddik, sukker, vann, salt og litt pepper, og la agurkskivene trekke i 1 time.Kokte nypoteter smaker selvfølgelig aller best til.

(Besøkt 1 923 ganger, 1 besøk i dag)