Ingredienser

6 løk (ca ½ kg)
smør
olivenolje
2 ss hvetemel
1 liter kyllingkraft
2 dl hvitvin (kan sløyfes)
1 stilk timian
1 laurbærblad
worcestershiresaus (vi brukte litt under en ss)
salt og nykvernet pepper
4 skiver tørt brød
200 g gruyére (evt jarlsberg/gouda)

Tilberedning

Hakk løken. Ha litt smør og olje i en stor gryte. La løken surre til den er mør og gyllen. Dryss over mel og rør om. Tilsett kraft, hvitvin og krydder. La suppa småkoke under lokk på svak varme i 20 minutter. Hell suppa over i ildfaste suppeboller. Legg en brødskive på toppen av hv er. Riv osten og dryss den over. Gratiner retten i ovnen i 3-6 minutter ved 220 grader eller til osten er blitt gyllen.

(Besøkt 130 ganger, 1 besøk i dag)