Ingredienser

175 g smør
175 g mørk kokesjokolade
3 egg
2 dl sukker
1 dl hvetemel
evt. 1,5 dl hakkede nøtter

Tilberedning

Smelt smøret og ta kjelen fra varmen. Brkk sjokoladen i biter og la den smelte i det varme smøret.
Pisk 3 eggeplommer med sukkeret til det er oppløst. Pisk eggehvitene for seg selv til et hardt skum. Bland sjokoladesmøret, mel og avt. nøttene i eggedosisen. Vend inn eggehvitene til slutt.
Hell røren i en vel smurt form, ca. 22 cm i diameter.
Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 grader i 35- 40 minutter. Kaken skal være litt klissen inni.
Sikt melis over ved servering.

Kaken smaker best når den har stått noen timer i kjøleskap (natten over). Der er godt med hermetisert frukt eller lignende ved siden av.

(Besøkt 257 ganger, 1 besøk i dag)