Ingredienser

KAKE
250 g mørk kokesjokolade
150 g smør
5 stk store egg
125 g sukker
2 ts vaniljesukker

GLASUR
1 dl kremfløte
125 g mørk kokesjokolade

Tilberedning

Det skal ikke være mel eller bakepulver i denne oppskriften. Smelt sjokoladen sammen med smøret på svak varme. Rør godt så smør og sjokolade blandes. Avkjøl til romtemperatur. Skill eggene og visp tykk eggedosis av eggeplommene og halvparten av sukkeret og alt vaniljesukkeret. Stivpisk eggehvitene og pisk inn resten av sukkeret til marengs. Rør sammen sjokoladesmøret og eggedosisen. Vend eggehvitene inn. Hell røren i en springform 24 cm som er dekket med bakepapir. Stekes på nederste ribbe i ovn ved 175 C i 45-50 minutter.

Kok opp fløten til glasuren. Brekk sjokoladen i små biter og smelt sjokoladen i fløten. Rør godt. Når kaken er blitt kald, klemmer du ned den sprø overflaten på kaken og dekker med sjokoladeglasuren.

(Besøkt 199 ganger, 1 besøk i dag)