Ingredienser

2 kiwier
1 banan
2 appelsiner
20 blå druer
10 friske jordbær
200gr. melon, honning- eller- cantaloupmelon
2ss hakket, frisk sitronmelisse 1/2 sitron

Sukkerlake:
2 dl vann
1dl sukker
1 ss hakket, frisk sitronmelisse

Tilberedning

Kok opp vann og sukker med sitronmelisse. Avkjøl laken og sil den etterpå.

Vask fruktene, skrell dem, og skjær alt i pene biter. Lag fileter av appelsinen ved først å skjære av ytterskallet. Skjær så mellom de naturlige hinnene som skiller båtene. Slik får du rene fruktfileter av appelsinen.

Bland fruktbitene i sukkerlaken og tilsett hakket, frisk sitronmelisse. Smak til med sitronsaften.

Salaten bør nytes samme dag den tilberedes. Serveres gjerne med råkrem:

1 1/2 dl kremfløte
1 egg
ca 2 ss farin.

Visp fløten stiv. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland fløte og eggedosis like før servering. Dersom jeg lager kremen ferdig på forhånd ( noe jeg som regel gjør) blander jeg i en plate smeltet gelantin. Da skiller den seg ikke.

(Besøkt 260 ganger, 1 besøk i dag)