Ingredienser

200 g fryste bær (for eks. bringebær, jortdbær, blåbær el bjørnebær)
3/4 dl vann
3/4 dl sukker
2 eggehviter

Tilberedning

La vann og sukker koke kraftig til en sukkerlake. Avkjøl.
Kjør de dypfryste bærene i en food-processor el. til en pure. Tilsett den avkjølte sukkerlaken. Hell blandingen i en rundbunnet plastbolle og sett den fryseren. Ta bollen ut når massen er halvstiv og pisk kraftig i den (helst med miksmaster). Sett den i fryseren igjen.
Stivpisk eggehviten (bruk en ren og tørr visp). Rør så eggehviten ned i røren med miksmasteren på laveste hastighet. Sett sorbeten i fryseren igjen til den skal serveres.

For å få en veldig fin konsistens på sorbeten er det lurt å piske den flere ganger i løpet av innfrysingen.

(Besøkt 1 202 ganger, 1 besøk i dag)