Ingredienser

1 pk. Marie kjeks
7 ss. vann
140 gr. margarin

Ostekrem:
1 pk. phiadelphia ost
1 pk. rømme
1 pk. sitron gelé
250 gr. melis
3 ts. vaniljesukker

1 pk. jordbær el. bringebær gelé
Frisk frukt til pynt

Tilberedning

Knus kjeksen i en bolle(ikke helt most) og ha i vannet. Smelt smøret og bland det med kjeksen. Trykk dette i bunnen av en springform, 26 cm/d.
Det kan være lurt å ha bakepapir i bunnen slik at det blir lettere å flytte kaken over på et annet fat når den er ferdig.

Pisk rømme og phiadelphiaost til en krem. Ha i melis og vaniljesukker. Kok opp 2 1/2 dl. vann og rør i sitrongeleen. La geleen bli litt kald før du blander den med ostekremen.

Hell ostekremen på kjeksbunnen og sett den til kjøling i kjøleskapet. Når ostekremen er stiv pynter du kaken med frukt og lager jordbær/bringebærgeleen etter anvisning på pakken. La geleen avkjøle litt før du heller den på kaken slik at den akkurat dekker frukten. Når geleen på kaken begynner å bli stiv, heller du på resten av geleen.

Tips: Dersom geleen stivner i kaserollen mens du venter på at geleen over frukten skal stivne, tar du en spiseskje under varmt vann og rører i geleen, da blir den flytende.

(Besøkt 699 ganger, 1 besøk i dag)