Ingredienser

600 g mini-blekksprut, rensede
1 ss five spices
1 ss sitronskall, revet
Salt

2 egg
2 ss hvetemel
Solsikkeolje til steking

2 sitroner

Tilberedning

Skyll blekksprutene godt under rennende kaldt vann. Skyll dem godt inni kroppen også. Skjær tentaklene løs fra kroppene. Tørk dem med kjøkkenpapir. Vend blekksprut i five spices, sitronskall og salt.

Visp sammen eggene i en dyp tallerken. Sikt melet på en flat tallerken. Varm rikelig med olje, ca 6 cm høyt, i en jerngryte eller frityrgryte. Oljen er varm nok når den stiger opp og bobler rundt skaftet på en tresleiv som stikkes nedi.

Vend blekksprutbitene først i egg og så i mel. Sett på små grillpinner og stek dem lyst gylne i oljen. La dem renne av på kjøkkenpapir.

Skjær sitronene i båter, og servér med nystekt blekksprut.

(Besøkt 472 ganger, 1 besøk i dag)