Ingredienser

4 o-skjell
1 dl hvitvin
Mel, egg og brødkrum til fritering
Olje til fritering

2 små rødbeter
2 appelsiner
1 sitron
1 stjerneanis
1 dl hvitvin

10 sukkererter
1 rødløk
1 lime
1 ts sukker

Tilberedning

Vask og skyll skjellene i kaldt vann. Ha dem i en kjele med hvitvin og damp dem til de åpner seg (5-6 min). Ta innmaten ut av skjellene. Vend innmaten i mel, egg og så brødkrum. Fritér dem i varm olje på ca 180 °C i 1-2 min.

Skrell rødbeter og kutt dem i tynne staver. Ha stavene i en kjele med saft av sitrusfrukter, stjerneanis og hvitvin. Kok til rødbetene er helt møre.

Kutt sukkererter og rødløk i tynne strimler. Press over saft av 1 lime og sukker. Bland godt og la det stå 15 min i kjøleskap.

(Besøkt 440 ganger, 1 besøk i dag)