Ingredienser

16 tigerreker, renset for skall og tarm, behold halen på

Tempurarøre:
1 eggehvite
50 ml vann, kaldt
50 g mel, vanlig
50 g harusamenudler, tørkede, hakket eller kuttet i veldig små biter

Vegetabilsk olje til frityrsteking

Krydder:
Salt blandet med sanshopepper (kinesisk Szechuanpepper)

Tilberedning

Forbered rekene og tørk dem med kjøkkenpapir.

Tempurarøre:
Bland eggehvit med kaldt vann i en bolle og tilsett mel. (Ikke bry deg om små klumper). Ha kuttede nudler på en tallerken.

Varm en kjele med frityrolje. Sjekk temperaturen på oljen ved å slippe en teskje røre ned i oljen. Hvis røren synker til bunns og kommer opp igjen, har den riktig temperatur: 160 °C. (Dette er litt lavere enn normal temperatur for tempura. Hvis oljen er for varm vil røren bli misfarget.)

Hold rekene i halen og dypp dem i røren før du ruller dem i nudlene. Frityrstek rekene – nudelbitene vil heve seg umiddelbart, men la dem fritere i 1 min eller mer, før de fjernes og siles av og legges på et kjøkkenpapir. Krydre med salt blandet med sanshopepper og servér.

(Besøkt 261 ganger, 1 besøk i dag)