Ingredienser

2 ss smør
2 store kyllingklubber uten skinn (eller froskelår)
salt og
pepper fra kvern
2 salatløk i biter
1 stor løk i båter
3 pressede hvitløkbåter
1 dl rødvin
1/4 dl portvin
2 dl god buljong
2 ss ripsgelé eller
rognebærgelé
1 ss vann
1/2 ss maisenna
grov pepper

Tilberedning

Froskelår er supert i denne retten, hvis du liker og får tak i dem. Ellers anbefales kyllingklubber/lår.

Varm smør i en stekegryte. Brun kylling (froskelår) på alle kant og ta opp. Tilsett løkbåter, løkhakk og presset hvitløk. La det surre. Salte og pepre. Hell på vin, portvin og buljong. Og la det koke opp. Kyllingklubber trenger å syde under lokk ca. 15 minutter, froskelår ganske kort. Rør inn gelé og la den smelte ned. Rør ut maisenna i vannskvetten og ned i gryten. Et lett oppkok og syding til sausen tykner litt. Alt skal være skikkelig gjennomvarmt.

Fordel på tallerkener og la få et grovt pepperdryss. Urter/salat og godt bakverk til.

(Besøkt 548 ganger, 1 besøk i dag)