2 ss smør
2 store kyllingklubber uten skinn (eller froskelår)
salt og
pepper fra kvern
2 salatløk i biter
1 stor løk i båter
3 pressede hvitløkbåter
1 dl rødvin
1/4 dl portvin
2 dl god buljong
2 ss ripsgelé eller
rognebærgelé
1 ss vann
1/2 ss maisenna
grov pepper
Froskelår er supert i denne retten, hvis du liker og får tak i dem. Ellers anbefales kyllingklubber/lår.
Varm smør i en stekegryte. Brun kylling (froskelår) på alle kant og ta opp. Tilsett løkbåter, løkhakk og presset hvitløk. La det surre. Salte og pepre. Hell på vin, portvin og buljong. Og la det koke opp. Kyllingklubber trenger å syde under lokk ca. 15 minutter, froskelår ganske kort. Rør inn gelé og la den smelte ned. Rør ut maisenna i vannskvetten og ned i gryten. Et lett oppkok og syding til sausen tykner litt. Alt skal være skikkelig gjennomvarmt.
Fordel på tallerkener og la få et grovt pepperdryss. Urter/salat og godt bakverk til.
Det ser ut som om det er en god kominasjon og at det er sikkkert en god opskrift i tilegg er det gådt med froskelår og kylling!Alt ser det ut som at passer, serlig med litt salat til. Siden du/dere som liker sån type god mat gå gjerne inn på goslow.no Der er det om mat, vin og deserter.
Hvis det går kan dere sikkert legge inn et tips om froskelår der eller så kan jeg gi tips til dem som eier goslow.
de er i slekt med meg:)