Ingredienser

200 gr steinfrie svisker
200 gr aprikoser
1 pakke ( 50 gram ) fruktblanding
1 pakke ( 50 gram ) apsikat
200 gr rosiner
3 dl Meierienes Juice Appelsin eller likør/konjakk
250 gr smør
300 gr sukker
300 gr hvetemel
1 ts bakepulver
4 egg

Glasur:
1 eggehvite
200 gr melis
sitronskall finstrimlet

Pynt til fruktkake
Revet sitronskall

Tilberedning

Skjær svisker og aprikoser i ganske små biter. Legg all frukten i bløt i appelsinjuicen. La det stå et par timer. Rør romtemperert smør og sukker hvitt og kremaktig. Rør i et egg om gangen. Sikt i mel og bakepulver, tilsett fruktblandingen og bland alt godt sammen. Fordel røren i smurte former og stek kakene. Varier steketiden etter størrelsen på formene.
Rør sammen eggehvite og melis til glasur og smør den på de avkjølte fruktkaken. Pynt eventuelt med finstrimlet sitronskall. Fruktkake smaker herlig hele året, men spesielt til jul.

(Besøkt 257 ganger, 1 besøk i dag)