Ingredienser

Mandelkake med jordbær
Bunn:
4 eggehviter
200 gr sukker
250 gr mandler

Krem:
4 eggeplommer
2 dl fløte
1 ss maisenna
1 1/2 dl sukker
25 gr smør

Garnering:
1 dl ristede mandelspon
1 1/2 dl kremfløte
1 kurv jordbær

Tilberedning

Grovmal mandlene. Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til blank marengs. Bland mandlene forsiktig inn.
Bre røren ut i en smurt springform, 24 cm i diameter, og stek bunnen ved 175 gr i ca 45 minutter. Avkjøl på rist.

Bland eggeplommer, fløte, maisenna, sukker og smør i en kjele. Varm massen opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl den og bre den over den kalde bunnen, strø på ristede mandelspon og garner med krem og jordbær.

(Besøkt 270 ganger, 1 besøk i dag)