Ingredienser

800 g gjørsfilet
4 flak filodeig
1/2 gulrot
10 cm purreløk
1 ss smør
800 g bakepotet
5 dl rødvin
1 ss sukker
100 g sjalottløk
1/2 dl olivenolje
Salt og pepper

Tilberedning

Gjørsbiffer: Skrap skjellene av gjørsfiletene, men behold skinnet på. Lag 4 biffer og kutt små rifter i skinnet så fisken ikke krummer seg. Stek biffene i glovarm panne, 3 – 4 minutter på hver side.

Saus: Bland rødvin, sukker og grovhakket løk i en kjele. Kok ned til en tredjedel og sil bort alt det faste.

Poteter: Potetene deles i cm-store terninger som stekes gylne i rikelig med olje. Bruk glovarm panne, helst en teflonpanne.

Vårruller: Strimle purre og gulrot og surr strimlene møre i litt smør. Fordel blandingen på filodeig-arkene og rull sammen til vårruller. Stek rullene gylne i en stekepanne.

Servering: Legg poteter utover, fisken oppå og vårrullen på høykant i fisken. Sausen fordeles pent rundt.

(Besøkt 126 ganger, 1 besøk i dag)