Ingredienser

300 g gjeddekjøtt
5 1/2 dl fløte
1 eggehvite
8 sjøkreps
1 ss tomatpuré
2 dl hvitvin
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
100 g sukkererter
Olivenolje til steking
Salt og pepper

Tilberedning

Gjeddeboller: Kjør gjeddekjøttet og 1/2 ts salt til farse i en food processor. Spe inn eggehvite og 1 1/2 dl fløte. Sett farsen i kjøleskapet i 2 timer.

Kok opp lettsaltet vann. Form farsen til boller og la dem trekke i vannet i 5 – 6 minutter. Vend litt på dem når de flyter opp, så de blir jevnt kokt.

Krepseskum: Fjern krepsehodet og klørne og ha dem i en kjele. Skrell halene og putt skallet i kjelen. Fjern tarmen fra sjøkrepshalen med en kniv (den løsner lett). Stek skallene i litt olje på sterk varme. Ha i hakket sjalottløk og hvitløk, tomatpuré, hvitvin og 4 dl fløte. La sausen trekke 30 minutter. Sil bort skallene og smak til med salt og pepper. Kjør sausen til skum med en stavmikser like før servering.

Krepsehaler: Stek halene med ryggen ned på sterk varme til de blir gylne.

Garnityr: Sukkerertene deles i strimler og stekes møre i smør.

Servering: Gjeddebollene legges på tallerkenen med sukkererter og kreps på og rundt. Sauseskum fordeles på og rundt.

(Besøkt 111 ganger, 1 besøk i dag)