Ingredienser

300 g gjeddekjøtt
5 1/2 dl fløte
1 eggehvite
8 sjøkreps
1 ss tomatpuré
2 dl hvitvin
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
100 g sukkererter
Olivenolje til steking
Salt og pepper

Tilberedning

Gjeddeboller
Kjør gjeddekjøttet og 1/2 ts salt til farse i en food processor. Spe inn eggehvite og 1 1/2 dl fløte. Sett farsen i kjøleskapet i 2 timer.

Kok opp lettsaltet vann. Form farsen til boller og la dem trekke i vannet i 5 – 6 minutter. Vend litt på dem når de flyter opp, så de blir jevnt kokt.

Krepseskum
Fjern krepsehodet og klørne og ha dem i en kjele. Skrell halene og putt skallet i kjelen. Fjern tarmen fra sjøkrepshalen med en kniv (den løsner lett). Stek skallene i litt olje på sterk varme. Ha i hakket sjalottløk og hvitløk, tomatpuré, hvitvin og 4 dl fløte. La sausen trekke 30 minutter. Sil bort skallene og smak til med salt og pepper. Kjør sausen til skum med en stavmikser like før servering.

Krepsehaler
Stek halene med ryggen ned på sterk varme til de blir gylne.

Garnityr
Sukkerertene deles i strimler og stekes møre i smør.

Servering
Gjeddebollene legges på tallerkenen med sukkererter og kreps på og rundt. Sauseskum fordeles på og rundt.

(Besøkt 75 ganger, 1 besøk i dag)