Ingredienser

600 g gjeddefilet
1 egg
3 1/2 dl fløte
4 wonton-ark
1 gulrot
200 g spinat
150 g rent sjøkreps- eller hummerkjøtt
1/2 ss hakket estragon
50 g sjalottløk
4 dl hvitvin
160 g smør
Salt og pepper

Tilberedning

Gjeddemousse: Gjeddekjøtt og egg kjøres på full fart i hurtigmikser. Strø inn 1/4 ts salt og spe inn fløten. Kjør til glatt mousse, men ikke så lenge at den blir varm. Ha farsen i godt smurte former som rommer ca 1 1/2 dl. Stek i ovn på 95°C til formene er stive (ca 30 minutter).

Garnityr: Skrell gulroten og kutt den i tynne strimler. Fres strimlene i smør til de blir litt møre, men faste. Ha i spinatblader og stek til de «faller sammen».

Saus: Fres hakket sjalottløk i en kjele. Tilsett hvitvin og la det koke ned til 1 dl. Sil av løken. Pisk inn smør. Kjør med stavmikser til sausen er glatt.

Krepseputer: Pensle wonton-arkene med vann. Fordel hakket krepsekjøtt og estragon på arkene. Dryss på litt salt og pepper. Brett arkene sammen til poser og kok dem i vann i 2 – 3 minutter.

Servering: Skjær langs kanten på formene og løsne gjeddemoussen. Anrett på tallerkener. Spinat og gulrot legges rundt, wontonputer på toppen. Skvett saus på og rundt.

(Besøkt 134 ganger, 1 besøk i dag)