Ingredienser

• 2 kg juleskinke
(skinka veier som regel 1-3 kg uten ben)

Karamellisering:
• 1 dl søt sennep
• 1 dl brunt sukker
• ½ ts pepper
• ¼ ts malt ingefær
• ¼ ts malt nellik
• ½ ts salt
• 2 ss strøkavring

Tilberedning

Pakk skinka i aluminiumsfolie og legg den i langpanne. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen.

Stek på 125°C. Den er ferdig når steketermometeret viser 72°C. Eventuelt kan den legges i kokende vann og trekke på ca. 90 °C til steketermometeret viser 72°C. (ca. 2 timer for en skinke på 2 kg).

Ta skinka ut av ovnen og fjern folien. Ta av nettet og evt. svoren.

Bland alle ingrediensene til karamelliseringen unntatt strøkavring. Smør blandingen utover skinka og dryss over strøkavring.

Gratiner på 200°C i ca. 15 minutter.

Server gjerne med blåmuggostsaus og f.eks. bønnesalat og cherrytomater. Et annet alternativ er Waldorfsalat og sennepsdressing.

(Besøkt 587 ganger, 1 besøk i dag)