Ingredienser

Ca. 1-1 1/2 ss salt
1,8 l vann
Halv pose sammalt hvete grov
Halv pose sammalt hvete rug
1 pose gjær
Ca. 1.6-1.8 kg hvetemel (dette finner du ut av selv, hvor fast den skal være)

Tilberedning

Begynn med å ha salt i bollen, sett så vann, alt av grovmel og gjær. Elt dette, og tilsett hvetemel til deigen er fast og fin!
Ellers variere jeg med å bruke det jeg har: havregryn, solsikke, linfrø, hvetekim, kruskakli, helkorn) Men, da reduseres andre melsorter!

Ved bruk av mixmaster skal deigen eltes i 8 minutter.
Strø på litt hvetemel.
Sett den til heving: Legg plast over bollen og helst lokk over! (kjøkken håndduk kan i nød brukes:)

La deigen heve i minimum 1 time ( den ideelle tiden er 1 1/2 time)

Bak ut brødene, pensle (eller ta med kniven og smør smør på siden av brødene, og legg dem i langpannen)

Etterheving: Dekk brødene med plast og kjøkkenhåndduk.
La dem etterheve i minimum 20 min. (alt etter hvor lenge de er hevet før utbaking)

Stekes ved 200 grader i nederste rille i 60 min.

Når brødene er ferdig, pensles de med kaldt vann (ikke spør hvorfor, en gammel vane:)

Ok, nå ble det fire store brød.
Vent i 1 1/2 time før de legges i pose og videre i fryseboksen (du kan med fordel dele brødene i to, så har du ferskbrød enda lengere)

(Besøkt 636 ganger, 1 besøk i dag)