Ingredienser

600 g seifilet uten skinn og bein
1 ts salt
1 ss potetmel
1 ss finhakket gressløk
1/2 ts pepper
1 dl melk
smør, margarin eller olje til steking
Stuede gulrøtter og sukkererter
2 store gulrøtter
100 g sukkererter
2 dl vann
1/2 ts salt
1 ss hvetemel
1 dl matfløte

Tilberedning

* Skjær fisken i strimler og mal dem grovt med saltet, på kvern eller i food-processor.
* Rør inn potetmel, gressløk og pepper og spe med melken litt om gangen til en fast farse. I food-processor kan alt has i maskinen med det samme og maskinen gå til ingrediensene er godt blandet.
* Form 8 store karbonader og stek dem i smør, margarin eller olje. Bruk middels varme så de blir pent brune samtidig som de blir gjennomstekte.
* Rens og skjær gulrøttene i små terninger, strimle sukkerertene. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
* Sil kokevannet fra, men ta vare på det. Kok det opp. Visp sammen hvetemel og fløte og visp det i grønnsakvannet. La sausen småkoke i 4—5 minutter. Tilsett grønnsakene og la dem bli ordentlig varme.
* Server seikarbonadene med stuede gulrøtter og sukkererter, samt kokte poteter.
* Seikarbonader kan også serveres i brød som hamburger med salat, tomatskiver, sylteagurk og rødbeter.

(Besøkt 445 ganger, 1 besøk i dag)