Ingredienser

2 ss smør
1 finhakket vårløk
2 ss brandy
2 ½ dl mørk kjøttkraft
1 ss jevning av ½ ss romtemperert smør og ½ ss hvetemel
1 ts grønn pepper, lett støtt
2 ts hel grønn pepper
3 ss kremfløte, lett pisket
salt
pepper

Tilberedning

Smelt smøret og la vårløken surre ved svak varme til den er myk. Øk varmen litt og tilsett brandy. Tilsett kraft og rør mens det koker opp. La det koke til væsken er redusert til i underkant av 2 ½ dl. Fjern vårløken med en hullsleiv. Kok opp på ny.

Ha i jevningen litt om gangen og bruk en visp til å piske den godt inn.

Når sausen begynner å tykne, tilsettes støtt og hel pepper. Senk varmen og la det småkoke i ca 5 minutter. Tilsett fløten, rør godt og smak til med salt og pepper. Server varm til for eksempel biff.

Den beste pepperen til dette formålet ligger i lake og selges på glass. Ta den opp av vannet og la den tørke før bruk.

(Besøkt 1 201 ganger, 1 besøk i dag)