Ingredienser

500 g hvite bønner
200 g brune bønner
200 g grønne bønner
4 tomater
2 gul røtter
2 poteter
2 squash
2 purrer
3 hvitløksfedd
3 kvister basilikum
olivenolje
revet ost til servering

Tilberedning

La bønnene ligge i bløt natten over. Skrell og del poteter og gulrøtter i biter. Del squashen, men behold skallet. Finhakk det hvite på ourrene. Skåld og flå tomatene, og fjern innmaten. Hakk tomatkjøttet.

Kok opp 3/4 liter vann, og ha i grønnsakene. Salt. La det koke 1-1 1/2 time. I mellomtiden lager du pestosausen.

Del hvitløksfeddene i biter og kjør dem i food processor sammen med basilikumbladene og litt salt, mens du drypper olivenolje – det går med 4-5 spiseskjeer. Blandingen skal bli en tykk puré.

Når duppen er ferdig kokt røres pestosausen inn, og suppen serveres med revet ost.

(Besøkt 66 ganger, 1 besøk i dag)