Ingredienser

4 hummere
2 ss pistasienøtter, finhakkede
1 dl olivenolje
1/2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ss valmuefrø
Saften av 1 lime
Noen salatblader
Grovt salt til baking
8 sateispyd

Tilberedning

Slipp hummeren i fosskokende vann med hodet først og kok i 1 minutt. Ta av halene og la hodene og klørne trekke videre (som hummer naturell, ca 14 minutter). Klør kan spises som snacks senere.

Klipp opp halene langs kanten på innsiden og fjern buk-skjoldet slik at kjøttet ligger åpent. Brett ut halene og hold dem rette med sateispyd. Strø over pistasienøtter, krydre med salt og pepper og gni halene inn med finhakket hvitløk. Drypp over halvparten av olivenoljen.

Legg halene med skallet ned i rikelig med havsalt. Gratinér i ovn ved 250°C i 4-5 minutter. Bland resten av oljen med valmuefrø, revet salat og limesaft. Drypp over halene før servering.

(Besøkt 234 ganger, 1 besøk i dag)