Ingredienser

ca. 600 g svinefilet
1 purre
250 g sjampingjong eller kantareller
2-3 dl matfløte
2 ss hvetemel
1 terning grønnskabuljong
1-2 dl portvin, gjerne lys
ca. 100 g vellagret ost
salt og pepper
smør til steking

Tilberedning

Strø salt og pepper på filetene og brun dem raskt i varm panne. Ta dem opp.

Rens og skjær purren i ringer og soppen i skiver. Stek soppen og la purren frese med mot slutten. Dryss melet over og hell på fløten og portvinen. Smuldre i buljongterningen og la det surre i noen min. Smak godt til med salt og pepper.

Skjær fileten i ca. 1 cm tykke skiver og legg dem som takstein i en ildfast form. Fordel soppstuingen over kjøttet og strø på revet ost. Sett formen i varm ovn 225 gr og la den stå i 20 min. Server retten sammen med salat og ris eller poteter.

(Besøkt 425 ganger, 1 besøk i dag)