Ingredienser:
br>500 g kvernet fårekjøtt
1 squash
2 auberginer
1 dl olivenolje
2 ts salt
1 ts pepper
3 store tomater
1 stor løk
1 fedd hvitløk
1 kvast persille
1 1/2 dl fløte
2 egg
1/2 dl revet parmesanost
Fremgangsmåte:
br>Skjær squash og auberginer i cm-tykke skiver og brun dem i olje i en varm panne. Legg dem over på et papirhåndkle og strø saltet over dem.
Varm olje i en panne og brun finhakket løk og hvitløk sammen med fåredeigen. Rør så inn tomater i små terninger, finhakket persille og pepper. La bunnen surre i 10 minutter.
Legg kjøttsaus, squash og auberginer lagvis i en smurt ildfast form. Visp sammen fløte, egg og ost og hell blandingen over formen. Stek ved 220 grader på midterste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Server med masse gresk salat.
Porsjoner: 4
Deilig Moussaka !! Jeg gjorde bare en liten justering, siden jeg ikke hadde egg..så tok jeg å kokte opp fløte med ost…og det ble til en tjukk ostekrem. Utrolig godt…man savner ingenting fra en vanlig moussaka!