Ingredienser

3 hardkokte egg
½ ts dijonsennep
½ ts vanlig sennep
salt
2 ½ dl olivenolje
4 ss eddik
1 hvitløkfedd, knust
2 sylteagurker, finhakket
1 ts finhakket, frisk estragon
1 ts finhakket, frisk kjørvel
1 ts finklippet gressløk
2 ts finhakket persille
8 kapers, avrent og hakket

Tilberedning

Skill eggeplommer og –hviter. Skjær hvitene i tynne strimler og sett dem til side. Ha de tre eggeplommene i en bolle og mos dem. Tilsett senneper og salt, og bland godt.

Pisk oljen inn, litt om gangen. Når blandingen begynner å tykne, øker du oljetilgangen til en tynn stråle, og begynner å tilsette eddik. Pisk hele tiden. Bruk bare den mengden olje som er nødvendig for å få en fløyelaktig konsistens, ikke fullt så tykk som majones.

Tilsett hvitløk, sylteagurk, urter, kapers og eggehviter. Rør godt. Serveres til kald fisk, skalldyr eller kaldt kjøtt.

(Besøkt 568 ganger, 1 besøk i dag)