Ingredienser

* 250 g svinenakke pr person, benfri
* 1 ss salt
* 1 ss grovkvernet svart pepper

Barbecuesaus
* 1 dl barbecuesaus
* 1/2 dl ketchup
* 1/2 dl HP-saus
* 1 ss worcestersaus
* 2 ss akasiehonning
* 2 fedd hvitløk
* 1/2 ts timian
* 1 ss hakket chili

Marinerte Thaigrønnsaker (4 personer)
* 1 gulrot
* 1/4 grønn papaya
* 1 stk rødløk
* 100 g kål
* 1 bunt vårløk
* 1 stilk stangselleri
* 1/4 agurk
* 1 potte koriander

Marinade
* 2 dl eddik, 7% klar
* 2 dl sukker
* 2 dl vann
* 10 skiver med ingefærrot
* 2 stk sitrongress
* 2 sinte chili eller 1 stor mild
* 4 ss fishsaus
* 4 ts sesamolje

Tilberedning

1. Del svinenakken i 3 cm tykke skiver og dryss på salt og masse kvernet svart pepper
2. Varm opp grillen, la den bli skikkelig varm før du starter. Ha rikelig med grillkull i grillen, men sørg for at du kan skyve kullet til den ene siden etter at grillingen har startet.
3. Legg kjøttet på grillen på medium varme og grill det 15 min på hver side, sli kat det blir gjennomstekt. I mellomtiden blandes sausen.
4. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Når kjøttet er ferdig stekt, pensles det med sausen, og kjøttet stekes over svak varme slik at sausen tørker inn i kjøttet og glaserer det.
5. Denne prosessen gjentas flere ganger, slik at vi får mye saus og dermed smak på kjøttet. Det er viktig å bruke svak varme ved glaseringen slik at kjøttet ikke blir brent.

1. Marinerte Thaigrønnsaker Rens og vask alle grønnsakene. Kutt dem i strimler og legg dem i en bolle med koriander.
2. Kok opp eddik med sukker og vann og ha i skiver av ingefær, sitrongress og chili. Smak til med fishsaus og sesamolje, og sil marinaden varm over grønnsakene.
3. La de stå og trekke til seg smak i en time før de serveres.

Anretning

1. Del opp svinenakken i skiver før servering.
2. Anrett på tallerkenen sammen med de marinerte grønnsakene, en potetsalat og Mango og pæresalsa (finnes på våre sider).
3. Legg heller lite på tallerken, og sett boller med mer tilbehør på bordet, enn å overlesse tallerkenen.

(Besøkt 372 ganger, 1 besøk i dag)