Ingredienser

800 g gjørsfilet
2 artisjokker
1/2 neve laurbærblader
1/2 neve chili
1 dl soyaolje
Salt og pepper

Tilberedning

Grillspyd: Skrap skjellene av gjørsfiletene, men behold skinnet. Skjær filetene i 2 cm tykke skiver.

Riv av artisjokkbladene og fjern trådene inni. Bare artisjokkhjertene skal brukes. Del dem i 2 cm tykke skiver.

Træ gjørs, artisjokk og laurbærblad lagvis på grillspyd.

Marinade: Del chilifruktene i 2 eller 4. Chilibitene freses møre i olje på middels varme. Avkjøl og legg fisk og artisjokk i olje over natten.

Før servering: Salt fisken, men unngå pepper – denne er hot nok som den er! Grill spydene på sterk varme i ca 10 minutter, eller stek dem i en stekepanne med krydderoljen.

Servering: En god rømmedressing og poteter mildner peppersmaken noe.

Vil du servere denne retten som forrett, er det bare å halvere alle mengder.

(Besøkt 153 ganger, 1 besøk i dag)