Ingredienser

8 gode lammekoteletter
salt og pepper
smør /olje

Mos
1 middels blomkålhode
2 ss olivenolje
salt
1 boks hvite bønner
1 dl stekt løk

Saus
1 finhakket løk
smør
1 dl hvitvin eller eplemost
2 ss kraft av kalv
2 ss prim
2 1/2 dl matfløte
salt
2 ts maisenna
1 bunt gressløk /persille

Dessuten
smørdampede sukkererter /bønner
grovt salt
ev. tyttebær

Tilberedning

Del blomkålen til mosen i små buketter. Salt dem og fres dem i olje under lokk til de er myke. Rør nå og da. Spar noen buketter i kjelen til servering. Hell bønnene i et dørslag, skyll dem under kaldt vann. La renne av. Kjør det meste av blomkålen og bønnene i en food processor til en jevn puré. Smak til med salt. Varm opp og tilsett løk like før servering. Stek løk til sausen i litt smør 2-3 minutter. Tilsett vin, kraft, prim og fløte. Rør om å la den trekke uten lokk over svak varme 5 minutter. Smak til, rør ut maisenna i en vann-skvett og hell det i sausen under omrøring. Kok opp og tilsett gressløk/persille like før servering. Stek kotelettene i grillpanne med ørlite smør/olje ca 3 minutter på hver side (etter tykkelse). Fordel dem og mosen på tallerkener. Dryss over sprøstekt løk. Legg opp smørdampede sukkererter.
Ha mer gressløk, sprøstekte løk og grovt salt på bordet.

(Besøkt 121 ganger, 1 besøk i dag)