Ingredienser

2 maiskolber pr. person

Tilberedning

Mange velger å beholde ”belgen” på under grillingen (pass i så fall på å legge maisen i lettsaltet vann før grillingen ellers vil belgen ta fyr), men det er mer delikat å fjerne den før tilberedning.

Kok kolbene i 5-7 minutter i lettsaltet vann hvis du ikke er helt sikker på hvor ferske de er. Grill deretter i 5-10 minutter til de er jevnt grillet rundt hele. Hvis du velger å grille dem i alu-folie, må du beregne litt mer tid, ca 12-15 minutter, og så må du huske å snu pakkene et par ganger underveis.

Server de varme maiskolbene med kryddersmøret (se link), spansk spekemat som serranoskinke og chorizopølse, eventuelt norsk spekeskinke.

Kryddersmør à la Sørstatene:
250 g smør, helst usaltet
5 finhakkete hvitløkfedd
1 finhakket sjalottløk
4-5 ss finsnittet basilikum
1 ss finhakket timian
1 ss Heinz 57-saus eller worcestersaus
¼-½ ts kajennepepper
salt og pepper

Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid slik at det blir mykt. Bland alt i en hurtigmikser og kjør til jevn masse. Sett i kjøleskapet. Det skal være kaldt men ikke steinhardt når du serverer det til de varme maiskolbene.

Hvis du velger å grille maisen i alu-folie, legger du et par smørklatter oppå hver kolbe før du pakker den inn.

(Besøkt 1 469 ganger, 1 besøk i dag)