Ingredienser

4 torskefileter à 200 g (helst med skinn)
4-8 østers
2 sjalottløk, finhakket.
Blandede milde krydderurter (f.eks. 2-3 av enten dill, persille, gressløk, kjørvel, oregano eller basilikum)
1 ss rødvinseddik
1/2 ss solbærsaft
Salt og nymalt svart pepper

Tilberedning

Hakk sjalottløk og bland med eddik, solbærsaft og pepper. Sett i kjøleskap. Åpne østers og ha kjøtt og kraft i blandingen. (Viktig: Lukt på hver østers før du har den i. Det skal lukte hav, ikke fisk eller det som verre er.) Riv urtene grovt og sett til side. Salt fisken godt på skinnsiden (hvis du har noen). Pensle olje på grillrist eller grillpanne og stek den hardt. Prøv å ikke fikle med fisken; den løsner når den er ferdigstekt. Når fisken begynner å svette på overflaten, snur du den og griller i 1 min. Skinnsiden skal være sprøstekt.
Vend urtene inn i eddik/østersblandingen like før servering. Slå over den nygrillede fisken.

(Besøkt 115 ganger, 1 besøk i dag)