Ingredienser

2 store søtpoteter
4 ss crème fraîche
1 vaniljestang
Salt og pepper

1 appelsin
4 ss smør
2-3 ss soyasaus
50 g aprikoser, tørkede
Sukker
1 romanesco

4 tunfiskbiffer à ca 150 g
1 ss olje
120 g foie gras i skiver, fersk
Urter til pynt

Tilberedning

Skrell og del søtpoteter i biter. Kok bitene møre i saltet vann og miks med crème fraîche. Smak til med vanilje, salt og pepper.

Rasp skall fra appelsin og ha i en kjele sammen med smør og soyasaus. Skjær ut pene fileter av appelsin. Varm opp smør og ha i appelsinfileter og aprikoser. Smak til med salt, pepper og sukker. Del romanesco i buketter og kok de møre i saltet vann. Smak til med salt og pepper og ha en klatt smør over.

Pensle tunfiskbiffer med olje og grill 1 min på hver side. Salte og pepre. Rist foie gras i tørr stekepanne på middels varme, ha på salt og pepper. Anrett på varme tallerkener og pynt med friske urter.

Pass på at du ikke oversteker tunfisken, da den lett blir tørr når den er gjennomstekt.

(Besøkt 90 ganger, 1 besøk i dag)