Ingredienser

Grønnsaksterrine:
4 røde paprika
4 gule paprika
2 auberginer
2 squash
4 sjalottløk
4 ss olje
4 ss finhakkede svisker
6 ss balsamicoeddik
2,5 dl tomatjuice
basilikum
2 fedd hvitløk
4 plater gelatin

Saus:
3 dl hvitvin
1 dl fiskekraft
1 dl mørk oksekraft
200 gram røde modne plommer
150 gram fiken
brun maisennajevner
salt
pepper
usaltet smør

Uer:
Uerfileter
salt
pepper
smør
olje

Tilberedning

Grønnsaksterrine: Paprika svis i ovn og flås. Snittes i grove flak. Aubergine og squash deles i 5 mm skiver, saltes og la vannet trekkes ut i ca 1 time. Tørk av og stek gyldne i panne. Sjalottløk finhakkes og stekes gyldne i olje. Tilsett 4 ss finhakkede svisker og 6 ss balsamicoeddik. Reduser!

Tomatgele: Væt geletinen i kaldt vann. Kok opp basilikum, tomatjuice, hvitløk. Løs opp geletinplatene og sil av. Legg lagvis grønnsaker og løkblanding, pensles med tomatgelé mellom hvert lag. La stå kaldt over natten. Server lunt.

Saus: Kok opp hvitvin med fiskekraft og okse kraft. Hakk plommer og fikner. La dette koke sammen slik at fruktkjøttet er mørt og avgivende av sødme og fikenfrø. Sil av, jevn med brun maisennajevner, smak til med salt og pepper, monter.

Uer: Strøs med salt og pepper. Dersom filet med skinn, skrapes dette godt og stekes i 50/50 smør og olje inntil sprøtt skinn, med skinnsiden ned. Dersom skinnfrie fileter, dryss kun på salt og pepper og stek til passe gyldne på begge sider.

Anrett uer med saus omkring og grønnsaksterrine.

(Besøkt 144 ganger, 1 besøk i dag)