Ingredienser

1 pose gjær
1 1/4 dl lunket vann
1 2/3 dl mjølk
50 g smør
1ss sukker
10 dl kveitemjøl
1 ts salt
havsalt, sesam eller valmuefrø til pynt

Tilberedning

1) pensle 3 bakeplater med smelta smør. Varm opp mjølk, vann, smør og sukker til smøret har smelta.
2) sikt mjølet og tilsett salt og gjær. Ha i veska.
3) bland godt og tilsett mer mjøl hvis den er for seig.
4) ha deigen ut på mjølet bord og kna i 10 min eller til deigen er glatt og smidig.
5) del i 20 like store deler og trill dem ut til blyanttykke pølser.
6) varm ovnen til ca 210 C mens pølsene legges på bretta med ca 3cm mellomrom, dekk med plast og hev dem i ca 10-30 min.
7) pensle dem med kaldt vann og strø på pynt
8 ) stek i 15-20 min til de er gyldne.
9) ta grissinin ut og la dem avkjøle mens temperaturen synker til 180 C.
10) etterstek i 5-10 min til de er sprø.

Serveres sammen med suppe, salat eller til kvelds med en kopp te.

(Besøkt 93 ganger, 1 besøk i dag)