Ingredienser

Dag 1
1 liter vann
2 dl fibra kliblanding eller kruskakli
2 dl linfrø
1 ss salt
2 dl siktet rugmel

Dag 2:
7 dl cultura
2 pakker fersk gjær (100g)
½ dl lys sirup
1 dl solsikkekjerner
2 ½ dl fibra fullkorns hvetemel + 3 dl til utbaking

Tilberedning

Dag 1: Kok opp vann med fibra kliblanding, linfrø 0g salt. La det koke i ca 10 min. Ta kjelen av platen og rør inn rugmel. Avkjøl grøten, og dekk deretter til kjelen med lokk eller plastfolie. La stå i romtemperatur til neste dag.

Dag 2: Rør cultura inn i grøten fra dag 1, og varm forsiktig opp blandingen til 37 grader. Løs opp gjæren i litt av blandingen. Tilsett sirup, solsikkekjerner og mesteparten av hvetemelet (2 ½ l). Elt deigen til den er fast, og tilsett mer mel om nødvendig. La deigen heve tildekket i ca. 30 min.

Ha deigen over på en meldrysset areidsflate. Del den i 60 biter, og form til ovale boller. Legg rundstykkene på et stekebrett kledd med bakepapir. La heve i 30 min. Sett ovnen på 250 grader. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 10 min. Avkjøl.

(Besøkt 140 ganger, 1 besøk i dag)