Ingredienser

50 g gjær
1 l «fingervarmt» vann
1,5 dl finrevet gulrot
2 ts salt
2 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
7 dl grovt sammalt hvete
1 l hvetemel

Tilberedning

Rør gjæren ut i litt av det «fingervarme» vannet i en bakebolle. Tilsett resten av vannet og ha i finrevet (skrellet) gulrot, salt, havregryn, solsikkefrø, linfrø og grovt sammalt hvete. Arbeid inn hvetemel til en smidig glatt deig. Dekk til bakebollen og la brødet heve ca 45 min. Ha deigen på et bakebord og kna den godt. Del deigen i to og form til glatte brød. Legg dem i smurte former. Dekk til og la etterheve ca 1 time. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 °C i 45-50 mi. Avkjøl på rist.

(Besøkt 463 ganger, 1 besøk i dag)