Ingredienser

4 løk skives eller hakkes, kokes blankt i litt olje. Dette kan høres mye ut, men må til.
6 fedd hvitløk knuses og skives, og tilsettes.
3 ss paprikapulver
1 boks hakkede tomater (eller tilsvarende ferskt fra hagen).
3 ss tomatpuré
2 ts karve
1 ss oregano/bergmynte
Raspet sitron eller appelsinskall fra ca. en halv frukt tilsettes. Syren gjør at sausen tykner uten mel.
1 liter buljong eller vann tilsatt 1 ss buljongpulver tilsettes (Vitam Kørnig er buljongpulver uten smaksforsterker, kjøpes i helsekostforretninger).
La det hele koke opp.
3 gulrøtter i skiver kokes med.
800 g oksekjøtt i terninger brunes lett i panne og tilsettes. La det hele småkoke til kjøttet er mørt (aller best når kjøttet nesten løser seg opp).

Tilberedning

Smakes til med salt og pepper.
Serveres i dyp tallerken med et dryss av friske urter, persille, oregano eller annet fra hagen man syntes passer og liker.

Denne oppskriften er laget av Arne Forslund Bakken på www.hagenpaakleiva.net

(Besøkt 306 ganger, 1 besøk i dag)