Ingredienser

2,5 dl lunkent vann
50 gr gjær
1,5 – 2 dl fromage frais
1 ss olje
t ts sukker
2 ts salt
3 – 4 mellomstore revne gulerøtter
3/4 dl hvetekli eller fullkornsmel
3/4 dl havregryn
3/4 dl italiens durummel
Så mye hvetemel deigen kan ta – til den er sammenhengende, men fortsatt myk.

Tilberedning

Gjæren oppløses i lunkent vann og resten av ingrediensene tilsettes. Deretter tilsettes så meget hvetemel deigen kan tåle.

Eltes godt, eventuelt med mere mel, men heller for lite enn for mye. Heves tildekket med et fuktig håndkle over i én time.

Eltes deretter lett og deles i to deler, som igjen deles i 16 boller hver for seg.

Etterheves på plate med bakepapir i 20 minutter. Bakes på midterste rille, upenslet, ved 225 grader i 12 – 17 minutter.

(Besøkt 113 ganger, 1 besøk i dag)