Ingredienser:
br>200 g fint revet gulrot
50 g skummetmelkspulver
40 g mel
5 g blandede krydder (kanel kardemomme allehånde)
5 g bakepulver
litt flydende søtningstoff
ca. 1 ts vaniljekorn
Smørkrem:
30 g lett margarin
vaniljekorn
litt flydende søtstoff
litt sitronsaft og revet sitronskall
15 g sukkerfri syltetøy
Fremgangsmåte:
br>Bland gulrøttene med skummetmelkspulver, mel, krydder og bakepulver. Smak til med søtning og vanilje. Ha deigen i en form, ca.16×6 cm (det er en god idé med bakefolie i formen, eller alm. aluform).
Bakes i en varm ovn ca. i 50-60 min. Varmluft 185 grader, ellers ved 200 grader. (Prøv deg frem ved hjelp av en gaffel).
Kaken vendes og bakes ca. 10 min. med baksiden opad.
Snitt kaken på midten, når den er avkjølet, den skal være helt kald.
Ha smørkremen og 15 g sukkerfritt syltetøy i mellom. Kaken legges sammen igjen.
Kaken skjæres i skiver og serveres.