Ingredienser

3 ss smør
2 ss siktet hvetemel
5 dl melk
350 g frisk sjampinjong
250 g hønsekjøtt (kjøtt fra kokt høne)
2 ss konjakk
7 dl hønsekraft (kraft fra kokt høne)
2 dl kremfløte
2 stk. eggeplomme
ca. 2 ts salt
ca. ½ ts pepper

Tilberedning

Smelt smør (evt. hønsefett) i en kasserolle og rør inn mel. Spe med 2 dl melk og rør til jevn, tykk saus.

Rens soppen og del den grovt opp. Mos soppen i en matprosessor til en puré. Rør inn puréen i sausen. Mos hønsekjøtt sammen med konjakk i matprosessoren og spe med 3 dl varm melk. Tilsett hønsepuréen i kasserollen sammen med hønsekraften. Kok opp suppen.

Visp ut eggeplommer i kremfløte og ha i litt av den varme suppen i fløten. Ta kjelen av platen og rør inn fløten i suppen. På grunn av de rå eggeplommene må ikke suppen koke mer før servering. Denne jevningen av suppen må derfor gjøres rett før servering. Smak til suppen med salt og pepper.

(Besøkt 114 ganger, 1 besøk i dag)