Ingredienser

1 gryteferdig høne, ca 1 ½ kg
salt
1 laurbærblad
200 g gulrøtter
1 løk
1 tynn purre
1 stilk selleri
60 g langkornet ris
nykvernet svart pepper
2 egg
saft av 1 sitron
5-6 stilker bladpersille eller vanlig persille

Tilberedning

Skyll hønen godt inni og utenpå under rennende kaldt vann. Legg den i en kasserolle hvor den akkurat får plass. Hell på 1 ½ liter vann, ha i laurbærbladet og la det koke opp. Fjern skum, demp varmen, legg på lokk og la hønen trekke på svak varme i ca 1 time, eller til kjøttet er mørt.

Skrell løk og gulrot. Hakk løken og skjær gulrøttene i terninger. Fjern rotende og mørkegrønne blad på purren, del den i to på langs og skyll den godt. Skjær det hvite i tynne skiver. Skyll sellerien, skjær stilken i terninger og hakk bladene. Skyll risen i en sikt under rennende kaldt vann.

Ta opp hønen og sett den til avkjøling. Skum fettet av kraften og sil den over i en ren kasserolle. Tilsett grønnsaker og ris og la det koke i kraften i 25 minutter. Skjær kjøttet av hønen, fjern skinn og ben, del kjøttet i mindre biter. Legg dem i kraften og la suppen avkjøles litt.

Smak til suppen med salt og pepper. Visp sammen egg og sitronsaft og visp inn litt av den varme suppekraften i eggeblandingen. Hell eggeblandingen i suppen i en tynn stråle mens du rører kraftig. Varm suppen igjen, men la den ikke koke, da kan den skille seg. Hakk persillebladene og dryss dem over suppen før servering.

(Besøkt 115 ganger, 1 besøk i dag)